Nissan LEAF AT-EV (All Terrain Electric Vehicle)

Dan denk je natuurlijk dat natuurlijk dat de keuze is gevallen op een Tesla met een dik accupakket, maar niets is minder waar. De rally werd verreden met een Nissan Leaf.

Die rally naar Mongolië is een behoorlijk atypische rally. Allereerst is het de bedoeling om met een auto aan de start te staan die een cilinderinhoud heeft van minder dan 1.000 cc, of als het echt niet anders kan zeker niet meer meet dan 1.200 cc. Een elektrische auto voldoet daar dus ook aan. Het hebben van vierwielaandrijving is ook niet echt de bedoeling. Verder is er ook een comedy-categorie. Er mag erg veel en er plezier maken lijkt een plicht. Dit jaar stond er een aangepaste Nissan Leaf aan de start. Dat lijkt is dan nog een ernstig serieuze keuze.

En bovendien een vrij ongemakkelijke keuze. Want een afstand van 10.000 mijlen (16.000 km) afleggen, van Schotland naar Mongolië, met een auto die met een vol accupakket een rijbereik heeft van een kilometer of 200, is op zijn minst een uitdaging. Niettegenstaande het feit dat er ter wereld meer stopcontacten dan tankstations zijn. Dat heeft de Schotten Julie en Chris Ramsey er niet van weerhouden deze rally gewoon uit te rijden. Gelukkig kon er ruim de tijd genomen worden, de start was op 16 juli en de eindstreep werd gehaald op 10 september.

Ramsey is niet onbekend als het aankomt op elektrisch rallyrijden. Hij reed ook al eens de rally London – Monte Carlo.

“De afgelopen 55 dagen hebben we 10.000 mijl afgelegd over bergen, door de woestijn en grasland. De Leaf heeft het allemaal weerstaan. Ik hoop dat ons avontuur Schotland laat zien dat het de juiste beslissing heeft genomen door ambitieus te zijn en de verkoop van brandstofauto’s vanaf 2032 te stoppen. Ik wil iedereen bedanken die ons heeft geholpen met het inzamelen van geld voor WWF Scotland, zodat zij kunnen doorgaan met hun belangrijke werk op het vlak vak klimaatverandering.”

De Mongol Rally is namelijk een semi-ludieke wedstrijd en een actie voor het goede doel.

Bron