Op 12 december 2016 was het zover: Opgewekt in Purmerend legde het eerste paneel neer op het gemeentehuis Purmerend. Door grote interesse is het project Zon op Stadshuis Purmerend voltooid en sindsdien operationeel. In totaal liggen er 272 zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis. Het totale vermogen van deze installatie is 70.720 Wp, wat ongeveer overeenkomt met 68.600 kWh per jaar. Dit komt overeen met het gemiddelde jaarlijkse stroomverbruik van 23 huishoudens. Door het succes van het eerste project gaan wij de komende jaren per jaar éen of meerdere zonne-energieprojecten realiseren.

 

Zonnepanelen van Zon op Stadhuis Purmerend

Zon op Antoni Gaudí Purmerend

Het project op het Stadhuis is voltekend, maar iedereen in Purmerend en Beemster kan zich vrijblijvend inschrijven voor toekomstige zonnepanelenprojecten. Deelnemen kan al met 1 zonnepaneel. Het volgende project is op een school van de Purmerendse Scholengemeenschap:
SG Antoni Gaudí (Bergmolen in Overwhere, Purmerend).

Project Zon op Antoni Gaudí is ver in de voorbereiding. De inschrijvingsronde is nog geopend, dus deelname is nog mogelijk.
Er zijn vele redenen om juist mee te doen met een van onze projecten om bij te dragen aan een betere en schonere leefomgeving. Een groot aantal panelen zijn al gereserveerd, dus wees er snel bij. Voor meer informatie over dit project, ga naar Zon op Antoni Gaudí Purmerend. 

Samen met de leiding van SG Antoni Gaudí zijn wij ervan overtuigd dat dit een succes gaat worden. En samen met Purmerend en Beemster gaan wij dus steeds meer energie zelf opwekken!

Wij doen per project ons uiterste best voor de levering van kwalitatief goede zonnepanelen en installatie. Een strenge selectie gaat vooraf en er wordt bij elk project gekeken welke partijen de beste opties kunnen leveren

Dit is waar wij naar streven:

 • non-profit, maar wel profiteren van de voordelen van zonne-energie
 • 100% van de deelnemers zelf
 • samenwerken aan verduurzaming
 • Gunstige oplossing bieden voor bewoners die geen geschikt dak hebben
 • laagdrempeligheid
 • een verwacht (geldelijk) rendement tussen de 6 en 7 procent*
 • een terugverdientijd van tussen de 7 en 8 jaar*
 • deelnemen voor maximaal 320 euro* (voor Zon op Antoni Gaudí Purmerend is de prijs vastgesteld op € 280)
 • juridisch- en verzekeringstechnisch afgedekt,
 • 10 euro (per paneel en inclusief) voor onderhoud en verzekering,
 • dagelijks de opbrengst kunnen zien via een live monitorsysteem (voorbeeld).

*Inschattingen, deze gegevens verschillen per locatie, zijn afhankelijk van de geldende stroomprijs en andere marktontwikkelingen.

Voor specifieke vragen stuur ons een mail naar: info@opgewektinpurmerend.com.

Vorderingen volgen? Benieuwd naar onze nieuwe projecten? Zoals Antoni Gaudí? Hou dan de website in de gaten en volg ons ook via onze Facebookpagina.