Met zo’n 2000 bezoekers was de eerste editie in 2013 een daverend succes! Het aantal bezoekers bepaalt natuurlijk niet alleen het succes. Maar we weten dat er in ieder geval een elektrische auto en een aantal zonnestroom installaties zijn verkocht op deze markt. Én we weten dat er na de markt nog veel vragen over duurzaamheid gesteld zijn en dat veel mensen thuis meer op hun energieverbruik zijn gaan letten. Al met al een zeer geslaagde markt!

In 2014 zijn we onze krachten gaan bundelen met andere organisatoren om een grotere impact te creëren. In mei is een kleinschalige markt georganiseerd samen met het symposium “De Blauwe Economie” van de rotary. In juni stond er een prachtig Duurzaam Wonen Plein op de Koemarkt, in samenwerking met De Van Streek Markt. In Juli hebben we samen met De Heilige Koemarkt een Duurzaam Vervoer Plein ingericht waar men elektrische scooters, fietsen, auto’s en motoren kon zien en uitproberen! In het najaar hebben we de Rabobank ondersteund bij de organisatie van het Duurzaam Wonen Evenement in de P3.

Zie hier de videoreportage van de eerste duurzaamheidsmarkt.

Foto impressie van eerdere evenementen:

     Duurzaam vervoer evenement 01 Duurzaam vervoer evenement 02 Opgewekt in Purmerend Duurzaam Wonen Markt 2 Opgewekt in Purmerend Duurzaam Wonen Markt 1 Duurzaam Wonen Markt Duurzaam vervoer evenement 03 Duurzaam vervoer evenement 04