pcr-1442-purmerend-4


Het enthousiasme van de inschrijvers van onze Zon op projecten kent geen grenzen. Nadat Zon op Stadhuis overtekend was hadden we, vanuit die overtekening, als snel een flink aantal liefhebbers voor een nieuw dak. Een intentieverklaring voor een dak van de Purmerender Scholengemeenschap groep (PSG);  het Antoni Gaudi was er namelijk al !  Daarna was het zaak een keuze te maken uit een viertal (gecertificeerde) zonnepanelen leveranciers. (met Zonne-keur !)  Inmiddels is er een  keuze gemaakt. Wij doen dat op basis van prijs en kwaliteit maar vooral dat laatste.  1e klas panelen en omvormers!  Enkele tientallen bewoners staan inmiddels klaar om ons nieuwe dak (de Antoni Gaudi dus) vol te gaan leggen met 166 zonnepanelen. Als het gaat om de prijs gaat die in de buurt van de 320 euro liggen (exclusief BTW)  Want dát is de afspraak die we onderling gemaakt hebben;  we streven (voor ál onze projecten) naar een prijs die in de buurt komt van dit bedrag.
Na Zon op Stadhuis en Antoni Gaudi hebben we de smaak te pakken. We gaan dóór en staan al weer te trappelen om een volgend dak vol te gaan leggen.  Laat niets je dus weerhouden om je alsnog (als aspirant lid) vrijblijvend in te schrijven.  Zon op Stadhuis is inmiddels al enige tijd voltekend.  Antoni Gaudi nadert dat punt.  Schrijf je dus gerust in !  De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Kom je niet voor het ene dak in aanmerking dan is het wel voor het andere ! We houden je dan op de hoogte,  en belangrijker nog:  het verplicht je tot niets, maar geeft je wel het eerste recht op panelen bij welk  project dan ook.

 

Zon op Stadhuis6Zonne-energie opwekken is mooi, maar niet ieder dak is geschikt. Onze projecten bieden daarom de mogelijkheid om samen met anderen te investeren in zonnepanelen op het daken van openbare (of andere) gebouwen.   Zo kun je zelf duurzame energie opwekken en meedelen in de opbrengst.formuletekening1

In onze  projecten plaatsen we zonnepanelen op daken van openbare gebouwen. (bijvoorbeeld het stadhuis)  Die worden door de deelnemers als coöperatie geëxploiteerd. Met ingang van 2014 mogen coöperaties namelijk gebruikmaken van de zogenaamde postcoderoos-constructie. (geldigheidsduur 15 jaar vanaf het moment van realisatie) De opgewekte elektriciteit wordt verkocht (bij Zon op Stadhuis was dat Greenchoice) en de energiebelasting daarover wordt verrekend met de individuele energierekening van de deelnemers. Iedere kilowattuur levert ca. 18 eurocent op. Vanwege deze  (gunstige) condities zijn opbrengsten met een (geldelijk) rendement van tussen de 5 en de 7% niet abnormaal

ZonnepanelenIn het geval van Greenchoice spant deze zich in om deze verrekening uit te voeren. De deelnemer krijgt een korting op de energierekening van de aangesloten energiemaatschappij met wie wij een overeenkomst hebben.  Naast Greenchoice zou dat ook Qurrent, de Unie of Engie kunnen zijn. De vergoeding geschiedt  vanuit de regeling verlaagd tarief. (Energieakkoord !)  Greenchoice bijvoorbeeld  vergoedt voor iedere klant die deelneemt aan een project jaarlijks € 15,00 (alleen stroom) of €35 (gas en elektra) aan Opgewekt in Purmerend.  Daarmee worden de kosten van administratie, verzekering, etc. grotendeels betaald. Alle deelnemers van het het project worden lid van een coöperatie (bij de zonnepanelen op het stadhuis was dat de coöperatie Zon op stadhuis Purmerend)  Voor Antoni Gaudi moeten we nog een keuze maken.  Mogelijk dat we die toe gaan voegen aan Zon Op Stadhuis Purmerend als aparte groep  Alle inkomsten uit de coöperatie(s) komen pro ratio ten goede aan de leden.

Dak gemeentehuisLeden moeten ALTIJD wonen binnen de postcoderoos van het beoogde project. Bij Zon op Stadhuis was dat de 4-cijferige postcode van de locatie van het stadhuis (1441) plus de aangrenzende 4-cijferige postcodes. Bij Antoni Gaudi ziet u de postcoderoos boven aan de pagina en kunt u kijken of u er binnen valt. De postcodes liggen, kortom, als blaadjes van een roos, (vandaar de naam) rondom de locatie van het project. De kosten: Bij Zon Op Stadhuis kwam één zonnepaneel (dankzij onder meer een substantiële bijdrage van de Rabobank)op 295 euro. Omdat er niet altijd subsidiegevers zijn kan een volgend project wel eens duurder uitpakken maar het streven is niet meer dan 320 euro. Dat laatste is het geval bij het project Antoni Gaudi. (320 euro exclusief). De BTW krijgt u terug !

Bedenk: toekomstige veranderingen in de energieprijs of wettelijke maatregelen kunnen van invloed zijn op het rendement! 

Wilt je ook meedoen in ons volgende project? Schrijf je dan hier in
De verstrekte gegevens worden absoluut vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt. Je krijgt van ons een vervolgmail hoe je je kunt aanmelden als aspirant lid bij onze partner Zon op Nederland.

Met dank aan onze sponsors

P1050435         logo rabobankgc-logo   provincie-nhimages-1