Op 12 december 2016 was het zover: Opgewekt in Purmerend legde het eerste paneel neer op het gemeentehuis Purmerend. Door grote interesse is het project Zon op Stadshuis Purmerend voltooid en sindsdien operationeel. In totaal liggen er 272 zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis. Het totale vermogen van deze installatie is 70.720 Wp, wat ongeveer overeenkomt met 68.600 kWh per jaar. Dit komt overeen met het gemiddelde jaarlijkse stroomverbruik van 23 huishoudens. Door het succes van het eerste project gaan wij de komende jaren per jaar éen of meerdere zonne-energieprojecten realiseren.

 

Zonnepanelen van Zon op Stadhuis Purmerend

Zon op Antoni Gaudí Purmerend

Het project op het Stadhuis is voltekend. Dat geldt ook voor het project Antoni Gaudí (Bergmolen in Overwhere, Purmerend). De 166 panelen zijn in april 2018 geplaatst. Hiervoor zijn 170 certificaten uitgegeven van elk € 280 (ex. btw).

Toekomstige projecten, zoals Zon op De Kraal

Iedereen in Purmerend en Beemster kan zich vrijblijvend inschrijven voor toekomstige zonnepanelenprojecten. Deelnemen kan al vanaf 1 certificaat.

Zon op De Kraal Purmerend

Sporthal De Kraal in de Weidevenne krijgt straks een dak met zonnepanelen. De sporthal met een herkenbaar en bijna volledig op het zuiden gericht dak biedt veel zonpotentie. Er worden 364 zonnepanelen op het dak geplaatst. Inwoners binnen de postcodes 1121, 1441, 1442, 1443, 1445, 1447, 1448, 1456, 1461 kunnen zich voor dit project inschrijven.

Er zijn vele redenen om juist mee te doen met een van onze projecten om bij te dragen aan een betere en schonere leefomgeving. Een groot aantal panelen zijn al gereserveerd, dus wees er snel bij. Voor meer informatie over dit project, ga naar Zon op De Kraal Purmerend.

Wij doen per project ons uiterste best voor de levering van kwalitatief goede zonnepanelen en installatie. Een strenge selectie gaat vooraf en er wordt bij elk project gekeken welke partijen de beste opties kunnen leveren

Dit is waar wij naar streven:

 • non-profit, maar wel profiteren van de voordelen van zonne-energie
 • 100% van de deelnemers zelf
 • samenwerken aan verduurzaming
 • Gunstige oplossing bieden voor bewoners die geen geschikt dak hebben
 • laagdrempeligheid
 • een verwacht (geldelijk) rendement tussen de 6 en 7 procent*
 • een terugverdientijd van tussen de 7 en 8 jaar*
 • deelnemen voor maximaal 320 euro. Deelnemen in ZOAGP kon voor € 280 (ex btw) per certificaat. De deelnemers is gevraagd om het bedrag inclusief btw te voldoen, dus € 338,80 per certificaat. De coöperatie krijgt het btw bedrag terug van de belastingdienst, meestal na ongeveer een kwartaal en stort dit terug op de rekening van de deelnemers.
 • juridisch- en verzekeringstechnisch afgedekt,
 • 10 euro (per certificaat en inclusief) voor onderhoud en verzekering,
 • dagelijks de opbrengst kunnen zien via een live monitorsysteem (voorbeeld).

*Inschattingen, deze gegevens verschillen per locatie, zijn afhankelijk van de geldende stroomprijs en andere marktontwikkelingen.

Voor specifieke vragen stuur ons een mail naar: info@opgewektinpurmerend.com.

Vorderingen volgen? Benieuwd naar onze nieuwe projecten? Zoals De Kraal? Hou dan de website in de gaten en volg ons ook via onze Facebookpagina.