Samenvatting Energy Party
De Energy Party is een gezellige en leerzame avond waarbij je samen met buren, vrienden of familie inzicht krijgt in je energieverbruik en hoe je dit op slimme wijze kan verlagen. Wij gaan in gesprek met de deelnemers en doen ter plekke metingen met professionele meetapparatuur en vervolgens geven we je tips en advies hoe je slim kan besparen en je energiekosten kan verlagen.

Bij elke Energy Party zijn twee van onze begeleiders aanwezig. Elke begeleider heeft met succes een gecertificeerde cursus afgerond bij SME Advies. SME Advies is een erkend opleidingscentrum voor instructeurs en begeleiders voor duurzame  ontwikkeling en gedragsverandering.

Ook een Energy Party geven? Waarom niet? het is toch gratis!
Iedereen met een woning kan een Energy Party bij ons aanvragen. Wij komen bij jou gratis de Energy Party geven. Wij brengen zelfs taart mee! Het enige wat nog geregeld dient te worden is zorgen dat er aanwezigen zijn (Max. 8 personen). Wij verzorgen niet de koffie of thee, wij laten dat graag aan jou over.

Moet ik zelf voor de promotie zorgen?
Ja en nee. Natuurlijk ligt de keuze bij jou wie je uitnodigt. Kies je voor bekenden of gooi je een pamflet bij de buren in de bus? Die keuze ligt bij jou. Mocht je kiezen voor een lokale werving leveren wij je de pamfletten (A4) aan.

Wat komt er tijdens zo’n Energy Party ter sprake?
Het verlagen van de energiekosten staat centraal bij de Energy Party maar daar komen diverse onderwerpen bij kijken. De Energy Party kent een compleet programma. Tijdens een Energy Party komt het volgende aan bod:

 • Hoe lees je een energierekening?
  Een energierekening is voor sommige erg makkelijk te lezen maar voor vele is het algebra. Wij zullen uitleg geven hoe je een energierekening moet lezen en waar je op moet letten.
  !Er zijn geen verplichtingen maar je energierekening vormt een groot onderdeel van de Energy Party. Neem hem dus mee!
 • Hoe verbruik je in vergelijking met je buren?
  Eén van de onderdelen van de Energy Party is het vergelijken van elkaars energieverbruik. Ook al kent elk huishouden een andere samenstelling, het is goed om van elkaar te leren.
 • Misleidende trucs die gebruikt worden door gas- en elektramaatschappijen
  Gas en elektramaatschappijen zetten slinkse trucjes in om de gebruiker te misleiden. Welke zijn dat? Wij zullen deze belichtten. Je zal verbaasd zijn.
 • Welke energieverslinders en sluipverbruikers heb ik in mijn huis?
  We hebben er allemaal wel minstens één staan, huishoudelijke apparaten die energie verslinden als hongerige magen. We zullen je vertellen wat voor apparaten dit zijn en hoe je daar beter mee om kan gaan.
 • Hoe kan ik besparen met zo min mogelijk geld?
  Het besparen op de maandelijkse energiekosten hoeft geen dure investering te zijn. Zelfs kosteloze ingrepen kunnen resulteren in een lagere energierekening. Wij zullen je de tips geven hoe je met zo min mogelijk geld op je energiekosten kan besparen.
 • Welke nieuwe besparingstechnieken bevinden zich in de nieuwste huishoudelijke apparaten en hoe kan je deze het beste gebruiken?
  De technologie blijft zich als een sneltrein ontwikkelen en duurzaamheid wordt steeds meer een onderdeel van het ontwerpproces van apparaten. Welke nieuwe besparingstechnieken zijn er tegenwoordig terug te vinden in huishoudelijk apparatuur. Wij zullen ze onder de aandacht brengen.
 • Hoe kan stadsverwarming voordeel opleveren op je energiekosten?
  Met stadsverwarming kan je voordeliger stoken. Maar waar moet je dan op letten? En wat voor rol gaat de stadsverwarming spelen als Purmerend ‘van het gas af’ gaat?  Deze kwesties komen tijdens de Energy Party aan bod.
 • Welke geschikte energiebesparingsmaatregelen zijn van toepassing en welke bedrijven kan ik daarvoor benaderen?Om echt grof te besparen op je energiekosten moet men toch wat meer gaan investeren om het huis een groenere energielabel te geven. Handig voor als je het huis wilt verkopen maar ook voor huurders rendabel om te overwegen. Wij presenteren je enige energiebesparingsmaatregelen die je kan nemen en brengen je onafhankelijk advies uit welke bedrijven je daar het beste voor kan benaderen.