WAAROM ZONNEPANELEN OP EEN ANDER DAK

Zonne-energie opwekken is mooi, maar niet ieder dak is geschikt. Onze projecten bieden daarom de mogelijkheid om samen met anderen te investeren in zonnepanelen op het daken van openbare (of andere) gebouwen.  Zo kun je zelf duurzame energie opwekken en meedelen in de opbrengst.formuletekening1

In onze projecten plaatsen we zonnepanelen op daken van openbare gebouwen (bijvoorbeeld het Stadhuis). Die worden door de deelnemers als coöperatie geëxploiteerd. Met ingang van 2014 mogen coöperaties namelijk gebruik maken van de zogenaamde postcoderoos-constructie (geldigheidsduur 15 jaar vanaf het moment van realisatie). De opgewekte elektriciteit wordt verkocht aan een energieleverancier en de energiebelasting daarover wordt verrekend met de energierekening van de deelnemers. Iedere kilowattuur levert ca. 18 eurocent op. Vanwege deze  gunstige condities zijn opbrengsten met een geldelijk rendement van tussen de 5 en de 7% haalbaar.

ZonnepanelenGreenchoice zet zich in om deze verrekening uit te voeren. De deelnemer krijgt een korting op de energierekening van de aangesloten energiemaatschappij met wie wij een overeenkomst hebben. De vergoeding geschiedt vanuit de regeling verlaagd tarief. Greenchoice vergoedt bijvoorbeeld voor iedere klant die deelneemt aan een project jaarlijks €15,00 (alleen stroom) of €35 (gas en elektra) aan Opgewekt in Purmerend. Hiermee worden de kosten van administratie, verzekering, etc. grotendeels betaald. Alle deelnemers van het project worden lid van de coöperatie Zon op Purmerend. De inkomsten uit een project komen pro ratio ten goede aan de leden.

Leden moeten ALTIJD wonen binnen de postcoderoos van het beoogde project. Bij Zon op Stadhuis was dat de locatie van het stadhuis (1441) plus de aangrenzende 4-cijferige postcodes. De postcodes liggen, kortom, als blaadjes van een pcr-1442-purmerend-4roos, (vandaar de naam) rondom de locatie van het project.

De kosten? Bij Zon Op Stadhuis kwam één zonnepaneel op €295.

Bedenk: toekomstige veranderingen in de energieprijs of wettelijke maatregelen kunnen van invloed zijn op het rendement! 

VIER REDENEN OM IN TE SCHRIJVEN VOOR ONZE ZONNEPANELENPROJECTEN

 1. Een lage instap voor een groene investering.
  Onze zonnepanelenprojecten zijn ideale investeringen in groene stroom en een schonere wereld. Deelnemen kan al vanaf 1 paneel en wij zorgen er altijd voor dat de prijs per paneel zo laag mogelijk blijft. De zonnepanelenprojecten zijn zowel geschikt voor de klein als de grote investeerder.
 2. Mooi alternatief voor mensen met een ongeschikt dak.
  Niet elk huis is geschikt om zonnepanelen te hebben. Dit kan liggen aan verschillende factoren zoals dakoppervlakte of monumentale status, verkeerde ligging van het pand. Onze zonnepanelenprojecten is een mooi alternatief voor mensen die wel willen genieten van groene stroom maar dit op hun eigen dag niet kunnen.
 3. Je hebt een dak wat WEL geschikt is voor zonnepanelen
  Je wilt zelf geen gedoe of onderhoud maar wel maximaal profiteren van zonne-energie, ook dan is een zonnepanelenproject voor u interessant.
 4. Een sterk visitekaartje.
  Heb je al een groen hart voor duurzaamheid? Vind je het belangrijk dat wij mensen schoner moeten leven? Help mee door dit door te geven binnen je eigen sociale kringen! Investeren in zonne-energie via onze zonnepanelenprojecten is een ideale oplossing om jouw duurzaamheidsvisie tot uiting te brengen.

Alles op een rijtje:

 • winst (of energieopbrengst) gaat 100% naar de deelnemers terug;
 • samen bezig  zijn met duurzaamheid;
 • laagdrempelig, in uw nabijheid en inspraak in de besluitvorming;
 • een (zonnig), financieel, rendement  tot 5 – 6%  % (afhankelijk  van marktomstandigheden);
 • een terugverdientijd van 7 tot 8 jaar;
 • juridisch- en verzekeringstechnisch afgedekt;
 • onderhoud en vervanging van omvormers zijn afgedekt.

Wie kunnen er meedoen?

Alle inwoners uit Purmerend en omliggende dorpen die in de postcoderoos van het project vallen.

Hoe kan je inschrijven en wordt je aspirant lid?

Wil je ook meedoen met ons volgende project? Inschrijvingen gaan via onze projectpartner Zon Op Nederland. Klik op onderstaande knop om naar de inschrijfpagina te gaan. Belangrijk: Je moet geregistreerd zijn bij Zon Op Nederland om deel te kunnen nemen aan onze zonnepanelenprojecten.

Panelen in een project worden toegekend in volgorde van inschrijving.

Panelen in een project worden toegekend in volgorde van inschrijving. Op het moment dat het project in de eindfase komt, zijn de prijzen van de panelen bekend en zullen wij vragen om definitief mee te doen door de factuur te voldoen. Daarmee zullen wij je aspirant inschrijving omzetten in een definitieve inschrijving.
Mocht je door overinschrijving niet mee kunnen doen in dit lopende project, dan word je automatisch op de wachtlijst geplaatst voor een volgend project.