De Amerikaanse startup Accio claimt een concurrerend alternatief voor windmolens te hebben. Door geladen waterdruppels in een elektrisch veld te blazen, wordt stroom opgewekt. De technologie is vergelijkbaar met die van het Dutch Windwheel, het futuristische gebouw dat in de toekomst wellicht in de haven van Rotterdam verrijst.

“De technologie is vergelijkbaar met een onweersbui”, zegt Jennifer Baird, CEO van Accio, tegenover Midwest Energy News. “Door positieve en negatieve ladingen te scheiden, ontstaat elektrische spanning. In een onweersbui uit dit zich in bliksem. Onze technologie werkt hetzelfde, maar in plaats van bliksem ontstaat er bruikbare stroom.”

Geen wieken

De ‘windmolens’ van Accio hebben geen wieken of andere draaiende onderdelen, maar statische panelen. Hierdoor is er weinig onderhoud nodig. De Amerikaanse startup verwacht dan ook dat hun technologie goed inzetbaar is op zee.

Hierin is Accio niet de enige. Onlangs ontving de startup een subsidie van 4,5 miljoen dollar, om hun concept verder uit te werken en klaar te maken voor de markt.

Bron