Je ziet ze nog maar weinig in het straatbeeld, maar zijn aan een opmars bezig: elektrische auto’s. Er zijn nog wel wat kinderziektes, zoals de accu en een goed netwerk van oplaadpunten. Maar de elektrische auto is vandaag de dag al volwassen genoeg om een prima en volwaardig alternatief te zijn voor benzineauto’s.

Als je een garage, oprit of (gereserveerde) parkeerplaats met laadpaal voor de deur hebt waar je je uw auto kan opladen en je kunt een investering doen die zich later terugbetaald, kan je het gerust al doen.Elektrische auto’s zijn niet echt “zero emission”, maar al met al wel schoner dan brandstofauto’s. 30% schoner als de stroom komt van een kolencentrale en tot 70% schoner als ze worden geladen met stroom uit duurzame bronnen. Dus zeker schoner en mits duurzaam geladen ook duurzamer! Vanwege de prijs en infrastructuur (laadpalen) is het nu nog niet voor iedereen een betere optie. Net als met alle nieuwe technische snufjes, zijn ze in het begin duur in aanschaf en voor de trendsetters. Maar als de elektrische auto maar gewoon een auto wordt, zullen de prijzen vanzelf dalen. Dan wordt het van een nieuwtje tot een algemeen gebruiksartikel.

In dit artikel een uitgebreide introductie over elektrische rijden.

We gaan voor dit artikel even uit van de Renault ZOE. De elektrische tegenhanger van de Renault Clio. Een vlot ogend model dat volgens de NEDC-test 400km kan halen. De NEDC is wel erg optimistisch en er 20% vanaf halen levert een realistischer beeld op. Maar een actieradius van 320km is nog steeds voldoende voor de meeste ritten.

NEDC en rijbereik
Wat de fabrikanten geven als rijbereik wordt op basis van de NEDC-test bepaald.NEDC staat voor New European Driving Cycle. Deze test slaat helemaal nergens op. Ze plakken alle naden af, leggen er speciale banden onder en gaan onder de meest ideale omstandigheden op een testcircuit een stukje rijden. Levert een wat rooskleurig plaatje op. Doorgaans is 20% van de NEDC-score aftrekken een goed idee. 80% is realistischer en als u het elektrisch rijden goed onder de knie heeft, lukt 85% ook nog wel.

De angst voor een lege batterij
Halen we het wel? Een Renault ZOE kan met een volle accu tot 320km rijden. Voor een stukje context: Op en neer van Amsterdam naar Antwerpen is 320km. Een afstand die dus goed met een volle accu te doen is mits u zuinig rijdt.

Regeneratief remmen
Een elektrische auto heeft net als een benzineauto met een automatische versnellingsbak een gas- en rempedaal. Daar zit geen enkel verschil in. Maar in 90% van de gevallen gebruik je de rem niet want daarvoor heeft de elektrische auto een mooi snufje: regeneratief remmen! Zodra je rijd en het gaspedaal loslaat gaat de auto afremmen op de motor. Dit systeem werkt als een generator en door alleen met regeneratie te remmen kan je tot 20% besparen. Dit levert je de nodige extra kilometers op. De mate van regeneratie is vaak instelbaar.

Do’s & don’ts
Rustig met het verkeer meegaan, rustig optrekken, rustig afremmen (regeneratief remmen) en max. 90km/u op de snelweg; de etiquette voor elektrisch rijden. Een elektrische auto is niks voor de tiener (met rijbewijs!) wiens grote passie is om hem stevig op z’n staart te trappen. Als je het goed doet kan je met uitsluitend regeneratief remmen op de motor toe en hoef je het rempedaal niet of nauwelijks te gebruiken. Als je zo relaxed en beheerst kan rijden doe je het goed. Voor je het weet benader je de NEDC-test tot op 10%. Volgens velen best verslavend.

Andere manier van denken
Net als zonnepanelen in combinatie met een thuisbatterij vergt elektrisch rijden een andere manier van denken en een stukje planning. Met duurzame energie heb je een gegeven hoeveelheid energie waar je het mee moet doen. Of het nou gaat om een thuisbatterij of een elektrische auto: je moet plannen en puzzelen hoe je het aanpakt. Red ik het op en neer, welke route, welke rijstijl en kan of moet ik tussendoor bijladen? In het begin puzzelwerk wat op een gegeven moment een gewoonte wordt.

Is de uitstoot echt 0%?
Dat is maar hoe je het bekijkt. Een elektrische auto heeft geen uitlaat. Maar de elektriciteit wordt wel ergens opgewekt en dit is nu vaak nog in een kolencentrale. Zo bekeken is de uitstoot gelijk aan die van de kolencentrale. Maar zelfs de vuilste kolencentrale is nog  schoner en efficiënter dan welke brandstofmotor ook. En als je het hele traject neemt van bron tot wiel is de uitstoot volgens TNO 30% minder dan een benzineauto. Ook de productie van de auto’s, de accu’s en het recyclen zijn hierin meegenomen. Als de elektriciteit komt van 100% hernieuwbare bronnen is de uitstoot 70% minder.

Van bron tot wiel
Met van bron tot wiel bedoelt men het hele proces van het oppompen van de olie, het vervoer met olietankers, het bewerken in een raffinaderij tot benzine, het vervoer naar de tankstations en als laatste verbruik in uw motor. In een geval van een elektrische auto: het opgraven van de steenkool, het vervoer naar de kolencentrale, het proces om elektriciteit op te wekken, het opladen van uw accu en als laatste de aandrijving van de auto. In feite kan de elektriciteit van verschillende bronnen komen, van kerncentrales tot windmolens en zonnepanelen.

Koppel en vermogen
Koppel is het duwtje dat je voelt bij acceleratie. Een Renault Clio bereikt pas z’n max. koppel van 105Nm bij 4250 toeren per minuut en de Renault ZOE heeft een constant koppel van 220Nm vanaf 0. Beide auto’s hebben een vermogen van 90pk.

Opladen
Opladen zal je in de meeste gevallen thuis doen. Je parkeert de auto bij de laadpaal, sluit hem aan en laden maar. Als je thuis een lader hebt in de garage of op de oprit is het appeltje eitje. En de volgende dag is die weer vol. Langzaam en gecontroleerd laden, daar houden accu’s van.

Als je deze luxe niet hebt en woont in een rijtjeshuis of flat wordt het ingewikkelder, maar niet onmogelijk. Laadpalen schieten als paddenstoelen uit de grond. Wat betreft laadpalen is het nu nog wat wild west. Verschillende leveranciers, verschillende abonnementen en verschillende tarieven. Je moet vaak lid zijn en heeft dan een speciaal pasje. Dan maar hopen als je bij een laadpaal komt, dat deze werkt, vrij is, van een leverancier is waar je lid van bent en hij je pasje accepteert. Op dat gebied is er nog een hoop te doen. We horen veel over snel laden (FastNed). Je accu in half uur tot 80% vullen. Leuk als oplossing voor als de nood aan de man is, maar fnuikend voor de accu. Het chemische proces dat hoort bij laden of ontladen moet je niet te vaak forceren. Af en toe kan, maar je accu krijgt wel iedere keer opdonder.

Levensduur accu
Doordat de technologie nog vrij nieuw is zijn er nog weinig testresultaten. Je kunt de levensduur van je batterij enigszins wel beïnvloeden door een beetje goed te zijn voor je accu. De accu op z’n donder geven met snel laden, tot op het tandvlees leeg rijden, hoge temperaturen, veel op z’n staart trappen en snel optrekken vindt ie niet leuk.

Gecontroleerd laden en niet helemaal leeg rijden is het beste. De auto in de winter gebruiken is geen probleem. Kou beïnvloedt wel (tijdelijk) de prestaties en de actieradius, maar zeker niet de levensduur. Dit trekt bij warmer weer vanzelf bij. Veel fabrikanten durven gerust 8 jaar garantie op de accu te geven, dus het valt reuze mee. Een Li-ion cel vindt het fijnst als we hem tussen 30% en 80% lading houden, bij kamertemperatuur laden en gebruiken. Dus niet tot 100% opladen, niet tot 0% ontladen en snel laden (of ontladen).

Kosten
Gemiddeld doet men 8 jaar met een nieuwe auto voor we hem inruilen.Als we de kosten bekijken die je over die hele 8 jaar kwijt bent is een elektrische auto even duur als een auto op benzine. Het verschil zit hem in een dure auto die goedkoop is in het rijden vs. een goedkope auto die duur is in het rijden.

Accu huren of kopen?
Het is bij de Renault ZOE mogelijk de auto te kopen en de accu te huren. Op deze manier is de auto ipv. €32.600 nog maar €24.600 en €120 per maand voor de huur van de accu. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over mankementen aan en levensduur van de accu. Zo bekeken is de aanschafprijs van de Renault ZOE maar 20% duurder dan een Renault Clio.

Ontwikkeling
Elektrische auto’s zijn al redelijk volwassen en de actieradius nadert praktische waardes. Daar de Renault ZOE bij zijn introductie in 2013 nog een accupakket had van 22kWh en een actieradius van 160km is dit in de nieuwe versie al 41kWh en 320km. Dat alles met een accu die even groot en slechts 15kg zwaarder is!

Voorspelling
Dit is koffiedik kijken en we schrijven hier maar wat onder meer op het internet wordt gezegd. Door betere techniek, massaproductie zullen de prijzen dalen en de consument steeds vaker voor elektrisch rijden kiezen. Na 2025 zullen er geen auto’s meer met plofmotor verkocht omdat rijden op olie te duur geworden is. Het blijft uiteindelijk voor veel mensen een financieel plaatje.

2e hands
Een auto als de Nissan LEAF is er al sinds 2011 en de Renault ZOE al sinds 2013. Dat betekent dat er al de nodige occasions zijn te vinden. Vaak heeft de accu al wat aan capaciteit (10 tot 15%) ingeboekt, maar dan is het nog steeds een leuke stadsauto en goedkope(re) manier om met elektrisch rijden kennis te maken.