Duurzaamheidsbeurs

Ook op zaterdag 22 april wordt van 10.00 – 17.00 uur in en rond Art Hotel Spaander in Volendam de bekende regionale Duurzaamheidsbeurs gehouden. De entree is gratis. Er zijn maar liefst 36 stands waar u terecht kunt! Innovatieve bedrijven die u de nieuwste ontwikkelingen laten zien op het gebied van voeding, energiebesparing en energieopwekking, maar ook duurzaam vervoer.
Gedeputeerde Jaap Bond uit Volendam opent de beurs. Ook de bekende weerman Reinier van der Berg – weerman van RTL4 en specialist in klimaatverandering– is aanwezig. Hij benadrukt in zijn lezingen en publicaties het belang van duurzaamheid.
Bezoekers van de beurs maken via een prijsvraag kans op een gratis vlucht met de Catalina!

Rondvlucht over de regio en IJsselmeer vanaf Art Hotel Spaander in Volendam

Op zaterdag 22 april kunt u een onvergetelijke rondvlucht boven onze regio maken in een uniek historisch vliegtuig: de Catalina. Deze ‘Consolidated PBY-5A Catalina’ is een historische vliegboot uit 1941 en is zonder twijfel de mooiste nog vliegende Catalina ter wereld. Onlangs is deze ‘grand dame’ 75 jaar geworden. Dit is door een groep enthousiaste vrijwilligers – technici uit de vliegwereld – die in een hangaar op Lelystad Airport het toestel in puike conditie houden, op gepaste wijze gevierd. Zij staan garant voor een veilige en spectaculaire vlucht.
De vlucht gaat over Marken, Waterland, Purmerend, Beemster en Edam-Volendam. Vanuit de lucht kunt u naast onze prachtige regio ook duidelijk de windmolens op de dijk bij Marken en de zonneweide Purmerend met 22.000 panelen zien.
U kunt als particulier, bedrijf of vriendengroep een zogenoemde Splash & Go vlucht maken. Naast een historisch verhaal over dit bijzondere toestel, krijgt u een rondvlucht van een half uur, met daarin meerdere waterlandingen en waterstarten. U maakt een vlucht door de geschiedenis…
Wij garanderen dat een van de oudste Catalina`s ter wereld u een historische dag laat beleven!

Historisch erfgoed
Per vlucht kunnen 15 personen deelnemen. De vlucht kost € 220 per persoon/donateur. De eerste vlucht start om 12.00 uur. De Catalina ligt achter Art Hotel Spaander in Volendam. Inschrijven kan tot 1 maart of op de dag zelf als er dan nog plaats is.
De reddingsbrigade Marken brengt u vanaf de wal naar de Catalina.
Met deze bijzondere vlucht draagt u bij tot behoud van dit historisch erfgoed. Dat is ook de hoofddoelstelling van de uit vrijwilligers bestaande Stichting Exploitatie Catalina PH-PBY.

U kunt uw vlucht boeken via: duurzaamheidsbeurs@gmail.com
Na aanmelding krijgt u dan informatie over de betaling en voorwaarden.
Meer informatie over de Catalina: www.catalina-pby.nl en info@catalina-pby.nl

Mocht u alleen willen kijken naar de Catalina, dan kan dat ook. Met een historisch amfivaartuig – de zogenoemde Duck – kunt u om de Catalina heen varen. Kosten € 3. Ligplaats: achter Art Hotel Spaander.