Het ontzorgen van iedereen met een (deels) elektrische auto, om het maar eens met een lelijke term te zeggen. Toch is dat precies wat Allego en Fortum gaan doen. Beide bedrijven zijn actief op het gebied van elektrisch rijden, door samen te werken kan er maximaal geprofiteerd worden van het al bestaande laadnetwerk. De overeenkomst werd aangekondigd op de Connecting Europe Conference in Tallinn (Estland).

Er worden zowel oplossingen geboden voor thuisladen, als publiek opladen. Bovendien kan er worden gezorgd voor reguliere laders en snelladers. Dat aan alle denkbare partijen; zowel overheden als het bedrijfsleven. Laadpalen voor iedereen dus, binnen heel Europa. Bij de beide bedrijven kan de elektrische rijder in verschillende stedelijke gebieden al terecht voor het (snel)laden van zijn elektrische auto.

 “Het huidige Europese EV-landschap is gefragmenteerd. Cross border mobility ligt ingewikkeld, evenals het afleggen van grote afstanden. Nu veel autofabrikanten een groot aantal volledig elektrische auto’s op de markt brengen, is er een toenemende behoefte aan thuisladen, slim publiek laden en ultra-snelladen onderweg. Door de krachten te bundelen en samen te werken met Forum Charge & Drive is het mogelijk om gelijke diensten te bieden in heel Europa. Samen kunnen we de grootste dienstverlener zijn van open en uitwisselbare laadoplossingen.”

Makkelijker meer elektrische kilometers maken. Dat is iets waar niemand bezwaar tegen kan hebben. Eerder kondigde Allego overigens al een samenwerkingsverband aan met Plugsurfing, opdat er blijvend gegroeid wordt.

Foto: BMW i3 aan een Allego-snellader

bron