In je eigen huis samen met buren, vrienden of familie ontdekken hoe de energierekening lager kan. Dat is het doel van de Energy Party. Steeds meer huishoudens in Nederland hebben moeite om hun energierekening te betalen. De Energy Party helpt gezinnen met besparen op een sociale manier.  Mensen kunnen zich gratis aanmelden voor een Energy Party via de website van Opgewekt in Purmerend. 
 
“Tijdens een avond leren deelnemers alles over de opbouw van een energierekening, hoe je met weinig tot geen geld kan besparen en welke stappen je kan nemen om de rekening lager te maken.”
aldus Martien Roelofs, projectleider Energy Party bij Opgewekt in Purmerend. De Energy Party wordt begeleid door gecertificeerde instructeurs die opgeleid zijn door duurzaam gedragscentrum SME Advies uit Utrecht.
 
Energiearmoede
De Energy Party heeft een gezellig karakter, maar is bedoeld om de zorgwekkende energiearmoede terug te dringen. “Wanneer men moeite heeft met het betalen van hun energierekening spreken we van energiearmoede” aldus Roelofs. Ruim 750.000 huishoudens in Nederland hebben moeite om maandelijks de energierekening te betalen. Volgens Roelofs worden de energiekosten de komende jaren steeds hoger. “Allerlei heffingen gaan de komende jaren zorgen dat met name de laagste inkomens het geld zullen missen voor besparende maatregelen. Nu besparen betekent goedkoper uit in de toekomst.”
Tips en persoonlijk advies.
Besparen op je energiekosten hoeft volgens Roelofs niet per se geld te kosten. “Je kan de energiekosten al verminderen door kleine aanpassingen en door dagelijks gedrag te veranderen. Wij geven de deelnemers advies op basis van hun eigen leefsituatie.” zegt Roelofs. De Energy Party is een initiatief van Stichting Opgewekt in Purmerend, een non-profit organisatie die zich inzet voor een snellere verduurzaming van de gemeente Purmerend en Beemster.
De Energy Party is mede mogelijk gemaakt door steun van provincie Noord Holland, de gemeente Purmerend, Wooncompagnie en Stadsverwarming Purmerend. Voor meer informatie en aanmelden ga naar: www.opgewektinpurmerend.nl/energyparty
Telefonisch aanmelden kan ook 06-15018156