Het Duitse energiebedrijf E.ON, met steun van de Noorse Statoil, heeft een ceremonie gehouden om het begin van de bouw voor de Arkona offshore windpark te vieren, die formeel begon eind augustus.

Christian Pegel, een regionale minister van energie van Duitsland, zei dat het windproject een belangrijke economische mijlpaal vertegenwoordigde vanwege haar nieuwe mogelijkheden voor werkgelegenheid.

“Het offshore windproject Arkona is een belangrijke investering in de uitbreiding van windkracht.”

E.ON legde eind augustus de eerste steen voor de windpark in de nationale wateren van de Oostzee. Grondslagen voor een gemeenschappelijk substation werden vorige maand geïnstalleerd en het hele project kan in 2019 energie voor de Duitse consumenten genereren.

Bij piekcapaciteit kan de windpark van Arkona vanaf 2019 in de energiebehoefte van ongeveer 400.000 huishoudens voldoen.

E.ON voegde eraan toe dat er nieuwe materialen werden gebruikt voor offshore windparken die een nieuwe coating hebben die corrosie voorkomt en daarom milieuvriendelijker en kosteneffectief is.

Duitsland heeft een van de ambitieuzere doelstellingen van hernieuwbare energie in de Europese Unie en de regionale leider voor geïnstalleerde windenergiecapaciteit. Het Groot Britannie staat tweede.