De energiebelasting is de afgelopen jaren ieder jaar gestegen en de verwachting is dat het de komende jaren blijft stijgen. Het definitieve belastingplan van het kabinet laat een tariefstijging van 32 procent zien bij gas. Hierdoor betaald een gemiddeld huishouden fors meer dan de afgelopen jaren.
(Via NMDA -niet meer dan anders- is er ook een koppeling van de stadsverwarming aan de gasprijs)

Duidelijk signaal
U gaat 7 cent per kuub meer betalen! Deze stijging is enorm aangezien de energiebelasting van de afgelopen 6 jaar bij elkaar niet eens 7 cent is. Dit is een duidelijk signaal van het kabinet dat we moeten minderen en uiteindelijk stoppen met het gebruik van fosiele brandstoffen.

Neem uw gasverbruik onder de loep en overweeg om duurzaamheidsmaatregelen te treffen. Een warmtepomp, zonneboiler, hout(pellet)kachel zijn maatregelen die het gasverbruik flink kunnen reduceren. Op het moment is het erg aantrekkelijk om duurzame maatregelen toe te passen aangezien er een subsidieregeling van kracht is.

Wilt u zich laten adviseren over de maatregelen of wilt u meer info over de subsidieregeling? P.s: ook de gemeente Purmerend doet hierin mee !

Bezoek dan de site http://duurzaambouwloket.nl/index.html