Een hoge dichtheid van de accucellen en snelladen op hoog tempo. Wat valt er nog meer te wensen?

De Toshiba accupakketten zijn van de nieuwste generatie. Er wordt een nieuw materiaal gebruikt om de capaciteit van de anode te verdubbelen. Dat is regelrechte vaktaal. Gelukkig kan hier worden gemeld dat de producteigenschappen enorm gunstig zijn voor elektrische auto’s. De energiedichtheid is hoog en elektrische auto’s zijn snel op te laden.

Dat is niet gewoon vlot, maar eenvoudigweg snel. Slechts zes minuten zijn er nodig om uit te komen op een rijbereik van een goede 320 km. De batterijen zijn deel van de SCIB-reeks. Dat zijn lithium-ion batterijen die Toshiba sinds 2008 ontwikkelt. Het spreekt vanzelf dat er uitgebreid is getest. Dat is gedaan met een 50 Ah prototype. Daaruit bleek dat het accupakket een lange levenscyclus heeft en goed werkt bij lage temperaturen. Zowel de veiligheid als het snelladen krijgt het predicaat excellent. Van Toshiba zelf, maar toch.

Ten opzichte van de voorganger in de batterijreeks is de energiedichtheid verdubbeld. Bovendien weet de batterij nog altijd 90 % van zijn capaciteit te behouden na 5.000 laadcycli. Dat belooft dus een toekomst die in het teken staat van eenvoudig snelladen, om veel elektrische kilometers af te kunnen leggen.

Bron