LG heeft een energiemodule ontwikkeld waarmee woningen energieneutraal worden gemaakt. De introductie van de module in Nederland betekent volgens het bedrijf een wereldprimeur.

Deze totaaloplossing bestaat uit een warmtepomp, zonnepanelen, sanitair warm water, ventilatie, energieopslag en energiemonitoring. Daarnaast levert LG een op maat gemaakte softwareoplossing voor het bedienen van deze oplossing.

Met de totaaloplossing kunnen niet alleen woningcorporaties maar ook huiseigenaren hun woning verduurzamen, zowel bij renovatie als nieuwbouw. Hiermee gaat het energielabel van de woning omhoog en stijgt volgens LG de waarde van het huis. LG is de enige leverancier is van een totaaloplossing. Afnemers hoeven geen afspraken te maken met afzonderlijke partijen. De unit is opgebouwd als prefab-oplossing waardoor er voor de installateur sprake is van een plug-en-playmodule en hij daardoor niet verplicht is om in het bezit te zijn van een F gassen-certificering bij het installeren van de energiemodule.

Bron: Solar Magazine