Honda is vooral bekend van de hybrides, meer specifiek zijn dat een aantal generaties van de Civic IMA en de Insight. Op het gebied van volledig elektrisch rijden zijn de Japanners echter niet overmatig actief geweest. In de Verenigde Staten is de Clarity EV te koop, een middenklasse elektrische wagen die heeft te lijden onder een te bescheiden accupakket. Een capaciteit van 25 kWh levert een rijbereik op van ongeveer 150 km en dat is te weinig.

Een aantal maanden terug werd al bekend dat Honda bezig is met de ontwikkeling van een platform voor elektrische aandrijflijnen. Nu is ook duidelijk wanneer we Honda EV’s in grotere aantallen op de markt kunnen verwachten. In Europa moeten er in 2019 volledig elektrische Honda’s te koop worden aangeboden, die auto’s moeten in 2020 hun opwachting maken in Japan. De Europese markt is dus blijkbaar belangrijker dan de thuismarkt, of elektrisch rijden rukt simpelweg sneller op in Europa. Dat betekent dat er een gerede kans bestaat dat de Urban EV Concept en Sports EV Concept in productie worden genomen.

Takahiro Hachigo, CEO van Honda, heeft tijdens de Tokio Motor Show wel laten weten dat er naar manieren wordt gezocht om de productie efficiënter te maken. De accuprijzen zijn voorlopig nog redelijk hoog, waardoor de productie van elektrische auto’s vrij veel kost.

Bron