Pionier in zero-emissie transport BREYTNER uit Rotterdam haalt de eerste Tesla Semi elektrische vrachtwagen naar Nederland.

Dit maakte men afgelopen weekend bekend op het jaarcongres van Transport en Logistiek Nederland. Jerome Guillen, VP bij Tesla, was ook aanwezig om meer te vertellen over de specificaties van de nieuwe Tesla Semi. De komst van deze Tesla Semi zet volgens velen de standaard voor een optimaal duurzaam logistiek proces en een toekomstbestendige distributie.

Volgens het principe dat 100% CO2 reductie mogelijk is, verzorgt BREYTNER elektrisch transport door heel Nederland. Hiermee neemt BREYTNER vanuit de markt het voortouw in met name stadsdistributie. “We willen graag voorop lopen in elektrisch transport, en dus ook met deze Tesla”, aldus Marie-José Baartmans, directeur van BREYTNER. Er is echter nog niet heel veel bekend over het voertuig en de truck komt in 2019 pas op de markt (in Amerika). Daarna moet de vrachtwagen nog aangepast worden en een typegoedkeuring krijgen voor Europa/Nederland. Baartmans wil met BREYTNER het voortouw blijven nemen in de innovaties rondom schone stadsdistributie. “Wij willen niet afwachten wat regelgeving ons voordraagt, maar vanuit onze eigen norm de markt en onze klanten tot inspiratie en voorbeeld zijn voor een duurzaam en rendabel logistiek proces.”