Veel belangstelling voor energiebesparing - crop_1Op 9 februari startte de energiebesparingscursus verzorgd wordt door “Opgewekt in Purmerend” en Stadsverwarming Purmerend.
Mario Hegger,wethouder milieu bij de gemeente Purmerend, zette als start een box met ledlampen aan. Zowel de gemeente, provincie, als de wooncompagnie, waarvan de directeur Rina van Rooij aanwezig was, maakt deze cursus mogelijk. In de cursus wordt de aanwezigen, veelal huurders van de wooncompagnie, op een laagdrempelige manier uitleg gegeven over o.a. het jaaroverzicht van je energierekening kan vinden, de apparaten in huis die echte stroomvreters zijn, en er worden adviezen hoe je met hetzelfde comfort energie kan besparen. In de cursus wordt uitgelegd wat het verschil is tussen zonnepanelen op je eigen dat en deelnemen aan “Zon op Stadhuis Purmerend” – zie www.opgewektinpurmerend.com
Er komen meer cursussen, en in elke cursus is ruimte om onderwerpen te bespreken die de cursisten zelf aandragen.  Op deze avond werd bijvoorbeeld  ook ingegaan op afvalscheiding. Bij voldoende belangstelling gaat Opgewekt in Purmerend de energiebesparingscursus herhalen in maart. We gaan ervan uit dat er dan zowel een middag als een avond cursus gegeven wordt. U kunt zich aanmelden per mail opgewektinpurmerend@gmail.com of bellen met:
Martien Roelofs tel 0615 018 156 of Wim Wilschut tel 06 1827 1457.