De schrik van de gemiddelde stadsfietser komt er ook in een volledig elektrische uitvoering. Om geruisloos en uitstootvrij te kunnen rijden.

Het is een icoon, statussymbool en tegelijk een voorbeeld voor zo ongeveer alle brommerfabrikanten. De Vespa. Met een uiterlijk dat in de afgelopen jaren maar nauwelijks veranderd lijkt te zijn. Die Vespa komt er nu in een volledig elektrische uitvoering, de Vespa Elettrica. Om geruisloos de stad door te rijden. Een ontbrekende uitlaat is ook voor iedereen gunstig, brommers braken nogal wat rommel uit.

De Vespa Elettrica debuteert op Eicma. Een tweewielerbeurs in Milaan (Italiƫ), waar motorfietsen, bromfietsen en fietsen vallen te bewonderen. De elektrische Vespa heeft een vermogen van 2 kW, met een piekvermogen van 4 kW. Daarmee zijn de prestaties vergelijkbaar met een traditionele 50cc-scooter. Een rijbereik van 100 kilometer wordt gegarandeerd. Naar wens is er ook een versie met een generator verkrijgbaar, waarmee een verdubbeling wordt behaald van de afstand die kan worden afgelegd. Opladen gaat in vier uur, met een regulier stopcontact.

De brommer is chroomgrijs met metallic-reflectie, aldus Vespa. Er kan worden gekozen voor afwerkingsdetails in verschillende kleuren. In geval van de afgebeelde Vespa Elettrica is dat dus blauw, want dat lijkt nu eenmaal de kleur te zijn van elektrisch rijden en alles wat met vermindering van uitstoot van doen heeft. Vanaf 2018 wordt deze elektrische scooter leverbaar.