Purmerend – Het dak van het onlangs verbouwde stadhuis in de gemeente Purmerend ligt binnenkort vol met zonnepanelen. De panelen zijn geplaatst op initiatief van de coöperatie Opgewekt in Purmerend. De panelen leveren gezamenlijk 63.000 kWh, genoeg om achttien huishoudens van elektriciteit te voorzien.

Het bestuur van Opgewekt in Purmerend was samen met wethouder Mario Hegger aanwezig om het monteren van het eerste paneel mee te maken. Hiermee markeren ze een belangrijk moment voor de inwoners van de stad. Ze laten namelijk zien dat zonne-energie er voor iedereen is, ook al heb je zelf geen geschikt dak om de panelen op te plaatsen.

Opgewekt in Purmerend heeft alweer nieuwe plannen om meer openbare gebouwen van zonnepanelen te voorzien. De volgende stap hierin is de SG Antoni Gaudí, de scholengroep in Overwhere. De coöperatie houdt zich aanbevolen voor andere mogelijkheden, want het enthousiasme voor zonne-energie is groot.

Ook de wethouder juicht deze initiatieven toe: ‘Er komen dankzij particuliere initiatieven steeds meer mogelijkheden om Purmerend te verduurzamen. We zijn ontzettend trots dat deze panelen op het Stadhuis zijn geplaatst. Hiermee wordt zichtbaar hoeveel je kunt bereiken als je samenwerkt en creatief naar ruimte kijkt.’ Vanaf vrijdag 23 december kunnen bezoekers in de entreehal van het stadhuis bekijken wat de zonnepanelen aan energie hebben opgeleverd.

Bron Regio Purmerend