Aan de leden van Zon op Stadhuis Purmerend.
logo-opgewekt-in-purmerend-250pxzon-op-stadhusi-logo

 

 

Met deze nieuwsbrief brengen wij jou het laatste nieuws over project Zon op Stadhuis Purmerend.

Plaatsen eerste paneel gepland in week 52

zonnepanelen

Wij hebben wat vertraging opgelopen en daar zijn we niet zo blij mee. Maar waar wij wel weer opgewekt van worden is dat het plaatsen van het eerste zonnepaneel dan toch bijna een feit is. Dit moment staat gepland in de week van 12 december. Bij dit historische moment zullen de bestuursleden van Opgewekt in Purmerend, wethouder Mario Hegger (stadspartij), andere betrokkenen en de pers aanwezig zijn.

Als het weer die week niet te slecht is (minder dan windkracht 5) dan liggen alle 272 panelen er uiterlijk 16 december op en dan kunnen de panelen in gebruik genomen worden. Wij zullen hier nog een speciale nieuwsbrief aan wijden.

Live statistieken op schermen in stadhuis

Gemeente Purmerend ondersteunt burgerinitiatieven zoals Zon op Stadhuis Purmerend op alle mogelijke manieren. Om dit project ook in de productiefase blijvend te promoten heeft de gemeente besloten om de resultaten van de opbrengsten te tonen op de informatieborden in het stadhuis.

Laatste ontwikkelingen

meterkast

Op 26 oktober is de meterkast geplaatst die speciaal bestemd is voor het project. De meter wordt in de loop van deze week (week 47) geplaatst. Na het plaatsen van de panelen wordt vanwege een veiligheidseis van de gemeente ook nog een aanpassing gedaan aan de bliksembeveiliging door de firma Van Den Heuvel. Dit staat in week 51 gepland.

grondkabel

Door de verbouwingen in het stadhuis werd het leggen van de kabels en het plaatsen van de meter steeds uitgesteld maar op 21 november zijn de kabels dan toch door de firma Hak in opdracht van Liander gelegd.

Ongeveer een maand nadat de panelen productief zijn zullen wij u allen uitnodigen voor een ledenvergadering. Meer hierover kun je in de volgende nieuwsbrief verwachten.

Met opgewekte groet,

Wim Wilschut (voorzitter)
Martien Roelofs (secretaris)
Arie van Stam (penningmeester)
Lieke Bannenberg (uitvoerend penningmeester)

Partnerorganisaties

 

gc-logo         provincie-nh

images-1logo rabobank