De brandstofgigant heeft zijn deelname in Ionity aangekondigd en daarmee blijkt Shell elektrisch rijden behoorlijk serieus te nemen.

Kort geleden kondigde Shell de overname van NewMotion aan. Maar er blijkt meer op til te zijn. De brandstofverdeler-met-de-schelp zorgt ook voor snelladers bij de tankstations, zodat het mogelijk wordt om ook ev’s vol te tanken. Een interessante beweging, die vooral door Fastned met een kritische blik bekeken zal worden. Bij die in snelladen gespecialiseerde organisatie had namelijk de ijdele hoop om de enige te zijn met snellaadstations langs de snelwegen.

Ionity is opgericht door verschillende autofabrikanten, we berichtten er eerder over. Er wordt samengewerkt met Shell, Tank & Rast, OMV en Cirkle K. Dat betekent dat we snellaadstations mogen verwelkomen in de oude wereld van tankstations. Heugelijk, omdat je van oplaadpunten nooit genoeg hebt en het aantal volledig elektrische auto’s op de weg nog altijd rap toeneemt. Voor 2020 moeten er in totaal 400 Ionity-snelladers beschikbaar zijn, door heel Europa. Momenteel is de installatie van de helft van die snelladers al gepland.

 Het doel is om laadvoorzieningen te installeren op een onderlinge afstand van 120 km. Ook wordt een laadsnelheid van maximaal 350 kW beloofd, dus die elektrische Honda zit dus gewoon vol binnen een kwartier. De Shell-snelladers kunnen worden verwacht in Nederland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Groot-Brittannië en Hongarije. Om er een aantal te noemen. In 2019 moet er bij 80 Shell-stations een snellaadmogelijkheid zijn.

De eerste lader in Groot-Brittannië is inmiddels al operationeel. Het eerste laadpunt in Nederland zal binnenkort te vinden zijn langs de A12, bij tankstation De Andel.

Meer lezen over: , , , ,

Bron