De fameuze microcar uit de jaren ’50 krijgt een hedendaagse navolger. In China, waar anders?

Het is geen letterlijke kopie, maar de auto is duidelijk een navolging van de BMW Isetta. De auto die in de jaren ’50 een belangrijke bijdrage leverde aan de motorisatie van de samenleving. Ooit had de auto een benzinemotor met een flitsend vermogen van 9 kW (13 pk).

De Eagle EG6330K is wat groter, een heuse vierdeurs. Met een elektromotor. De prestaties zijn matig als vanouds. Er wordt een topsnelheid opgegeven van 60 km/u. Waarbij het maar de vraag is wat de topsnelheid is als de auto vol met passagiers zit. Het rijbereik is ongeveer 110 km. Met deze waarden is de hedendaagse microcar vooral goed bruikbaar in de vele miljoenensteden die China rijk is.

 De verkoop moet binnenkort van start gaan, naar verwachting ligt de prijs op ongeveer € 3.200. En dat is eigenlijk best een vriendelijke prijs, voor een vervoersmiddel dat je droog naar de plaats van bestemming brengt.

Meer voorbeelden van min of meer gelijksoortige elektrokarren vind je HIER en DAAR. Om maar niet te beginnen over de aloude G-Wiz, de vaak opduikende verschijning in het Londen van een aantal jaren gelden. Of de Biro, die een zeker deel van Amsterdam mobiliseert. (Via: carnewschina.com)

Meer lezen over: , , ,