Ook Nissan is bezig met de toekomst van het stroomnet. Want hoe moet duurzame energie worden opgeslagen, de elektrische auto van de nodige stroom worden voorzien en hoe sterk blijft de afhankelijkheid van het stroomnet?

De oplossing is even simpel als voorspelbaar. Een thuisbatterij, iets waar veel autoproducenten mee bezig zijn. Nissan koppelt zonnepanelen aan een thuisbatterij en biedt op die manier een alles-in-een-oplossing die gebruikt kan worden door de meeste huishoudens in het Verenigd Koninkrijk. Dat is namelijk het eerste land waar Nissan Energy Solar wordt aangeboden. Voor een vanafprijs van £ 3.881 (€ 4.420).

Nissan levert voor dat geld zonnepanelen met een vermogen van 4 kWp en een thuisaccu met een opslagcapaciteit van 7,5 kWh. Naar verluidt hebben er al ongeveer 900.000 huizen in het Verenigd Koninkrijk zonnepanelen. Nissan is vast van plan om te investeren in innovatieve energieoplossingen, om de toekomst duurzamer te maken en het leven doordachter. In eigen land gebeurt dit met een enorm zonnedak op het eigen pand in het Westelijk Havengebied in Amsterdam.

 Andere merken met thuisbatterijen zijn vanzelfsprekend Tesla, maar ook Renault, Mercedes en Audi.

Beeld: het ideale huis volgens Nissan, met de Energy Solar-energieoplossing

Meer lezen over: , , ,