De BMW Group, Ford Motor Company en de Volkswagen Groep (Audi en Porsche) kondigen de joint venture IONITY aan.

Dit nieuwe bedrijf ontwikkelt en implementeert het krachtigste snellaadnetwerk voor elektrisch aangedreven voertuigen in Europa, zoals gepland. Tot 2020 wil men circa 400 snellaadstations in gebruik nemen. Daarmee maakt IONITY langeafstandsreizen met elektrisch aangedreven voertuigen eenvoudiger. Dit is een belangrijke stap voor e-mobility. IONITY is gevestigd in München en moet vanaf begin 2018 bestaan uit een team van circa 80 medewerkers. Dit wordt gaandeweg verder uitgebouwd.

Nog dit jaar worden er 20 snellaadstations in gebruik genomen. Deze bevinden zich langs hoofdwegen en snelwegen in Duitsland, Noorwegen en Oostenrijk. De onderlinge afstand bedraagt circa 120 kilometer. In 2018 wordt het netwerk uitgebreid met meer dan 100 stations, waar meerdere gebruikers van elektrische auto’s van verschillende merken hun auto tegelijkertijd kunnen opladen. Het pan-Europese netwerk maakt gebruik van High-Power-Charging (HPC). Elk laadpunt heeft een capaciteit van maximaal 350 kW en maakt gebruik van het Combined Charging System.

De grondleggers BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en de Volkswagen Group hebben ieder een even groot aandeel in de joint venture. Andere fabrikanten zijn welkom om deel te nemen in de uitbreiding van het netwerk.