Goed nieuws voor de vrachtwagenfabrikant te midden al het Tesla-geweld.

MAN heeft met zijn eTruck de European Transport Award for Sustainability gewonnen. De award wordt tweejaarlijks door het Duitse vakblad Transport toegekend aan bedrijven die zich hebben ingespannen om een winstgevende bedrijfsvoering te koppelen aan maatschappelijke verantwoordelijkheid en zorg voor het milieu. MAN won de award in de truck star-categorie met het MAN eMobility concept, voor de ontwikkeling en het testen van elektrische vrachtwagens.

De vrachtwagenfabrikant en het Oostenrijkse consortium Council für nachhaltige Logistik (Raad voor Duurzame Logistiek) zijn namelijk een overeenkomst aangegaan met betrekking tot het gezamenlijk testen en optimaliseren van volledig elektrische trucks. De productie van de trucks heeft plaatsgevonden in de MAN-fabriek in het Oostenrijkse Steyr. Begin volgend jaar wordt begonnen met een omvangrijke praktijktest met negen volledig elektrische distributietrucks.

Eind 2018 start de productie van een eerste kleine serie eTrucks, waarna begin 2021 de serieproductie van elektrische trucks begint. In het kader van zijn eMobility Roadmap introduceert het bedrijf volgend jaar ook een bijna productierijpe versie van een volledige elektrische bus (BEV). De serieproductie zal eind 2019 starten.

Meer lezen over: , , ,

Bron