Het Amerikaanse voornemen om zich terug te trekken uit het Parijse klimaatakkoord, hindert het wereldwijde groeitempo voor hernieuwbare energiebronnen niet, aldus Fitch Ratings.

Fitch Ratings zegt in een rapport dat eind donderdag is gepubliceerd, dat de energie uit hernieuwbare bronnen het afgelopen decennium bijna viermaal is verdubbeld en eind vorig jaar meer dan zes keer is uitgebreid tot 770 gigawatt.

Duitsland

Duitsland heeft één van de groenste economieën in de wereld en de leden van de Europese Unie in de hele wereld kunnen zo veel als 225 miljard dollar uitgeven aan klimaatmaatregelen over een periode van zes jaar, die in 2014 begon. Europese ambtenaren steunden de inspanning om een ​​koolstofarme koolstof economie te bevorderen.

Een kader tot 2020 vraagt ​​om ongeveer 20 procent van de EU-begroting voor klimaatgerelateerde zaken. Eurostat, de registerhouder van de EU, meldde een voorlopige globale raming van de uitstoot van kooldioxide uit fossiele brandstoffen met 0,4 procent ten opzichte van vorig jaar.

Niet te stoppen

Fitch Ratings zei dat de winsten in hernieuwbare energie werden gesteund door overheidssubsidies en andere prikkels, hoewel hernieuwbare energiepariteiten in termen van prijs winnen bij afweging tegen traditionele energiebronnen.

“Duurzame groei wordt zelfonderhoudend  en dat de Verenigde Staten van plan zijn zich af te trekken uit het klimaatverdrag van Parijs zal geen invloed hebben op de groei van de sector.”

“De meest veranderingen komen waarschijnlijk door vooruitgang in technologie, en de snelheid waarmee veranderingen optreden kunnen veel sneller dan verwacht zijn. Spelwisselende gebeurtenissen, zoals die veroorzaakt worden door geopolitieke factoren of belangrijke gebeurtenissen in de klimaatverandering, kunnen ook de industrie beïnvloeden.”

 

Bron