In een aankondiging voorafgaand aan de speech van de Franse president voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, zei Total dat het een grotere belang in een hernieuwbare energiebedrijf heeft genomen.

De Franse multinational zei dinsdag dat het een investering van 284,7 miljoen dollar heeft gedaan om een ​​indirecte 23 procent aandeel in het hernieuwbare energiebedrijf EREN RE te nemen. Totaal gezegd kan uiteindelijk het bedrijf over de komende vijf jaar volledig overnemen.

“Het momentum van EREN RE stelt ons in staat om onze groei in zonne-energie te versnellen en ons in de windkrachtmarkt te brengen”, aldus Philippe Sauquet, de president van gas, duurzame energie en kracht voor Total. “De overeenkomst met EREN RE is een belangrijke stap in de richting van ons doel om in vijf jaar 5 gigawatt van geïnstalleerde [hernieuwbare energie] capaciteit te behalen.”

Het Franse bedrijf komt uit een sterk kwartaal, met een aangepast netto-inkomen dat met 13 procent groeit van vorig jaar tot 2,5 miljard dollar. Voorzitter en CEO Patrick Pouyanné zei dat het resultaat voor het tweede kwartaal uitkomt dat zijn bedrijf “voordeel kan uitmaken van de goedkope omgeving” door nieuwe middelen op te nemen.

De ruwe olieprijzen houden zich stabiel op een gebied dat ongeveer drieëntwintig ongeveer de helft van het niveau is.

De aankondiging van Total is gemaakt voor de Franse president Emmanuel Macron, een stevige supporter van een druk op een koolstofarme economie, neemt het podium in om de gewone vergadering van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties te behandelen. De Franse regering heeft tot dusver dit jaar een verbod op olie- en gasverkenning nodig en zei dat het de verkoop van nieuwe benzine- en dieselvoertuigen in 2040 zal afbouwen.

Frankrijk heeft een van de minst koolzuurhoudende elektriciteitssectoren onder leden van de Europese Unie. Voor Total heeft het bedrijf in 2011 in zonne-energie geïnvesteerd en eerder dit jaar een eigen zonne-affiliate opgericht. EREN RE is aanwezig op markten in Afrika, Azië-Stille Oceaan en Latijns-Amerika en heeft als doel om in 2023 3 gigawatt-hernieuwbare energie te installeren, meer dan driemaal de huidige capaciteit.

De aankondigingen komen bijna een maand voor nadat Total zei dat het de olie-eenheid van de Deense scheepvaartreger A.P. Moller-Maersk zou kopen voor 7,45 miljard dollar, en 2,5 miljard dollar aan de schuld van Maersk Oil in het proces opnemen.