Dat Opel geen deel meer uitmaakt van het General Motors-concern heeft grote gevolgen voor de prijs van de Ampera-e. Ook in Nederland.

Sinds enige tijd is Opel opgegaan in het PSA-groep. Het Duitse merk valt nu onder dezelfde vlag als Citroën, Peugeot en DS. Dat terwijl één van de meest gewilde Opels van het moment is ontwikkeld door General Motors. We hebben het dan natuurlijk over de Opel Ampera-e en de Chevrolet Bolt als Amerikaanse tweelingbroer.

De PSA-groep blijft voorlopig nog achter op het gebied van elektrische aandrijflijnen, hoewel er over een paar jaar wel degelijk meer eigen elektrische auto’s zullen komen. Dat geeft General Motors een machtpositie. De Opel Ampera-e is een product van General Motors en rolt in Detroit van de lopende band. Eerder werd al duidelijk dat het met de levertijden bepaald niet de goede kant op gaat. Nu blijkt de exclusiviteit van de elektrische Opel verder toe te nemen. De prijs gaat omhoog. In Noorwegen moet rekening worden gehouden met een prijsstijging van 45.000 Noorse kronen. Dat klinkt fors en dat is het ook, we hebben het over een bedrag van 4.761 euro.

 Volgens Stein Pettersen, een Noorse Opel-woordvoerder, gaat komende vrijdag in Nederland de prijs van de Ampera-e met 5.700 euro omhoog. Het zou een eenvoudig gevolg zijn van stijgende autoprijzen in Europa. Zware tijden voor elektro minnend Nederland en mogelijk aanleiding tot het annuleren van orders.