Ook Ford komt met een groot elektrisch modelaanbod.

Wat heeft het merk bekend gemaakt op de Detroit Motor Show, die nu gaande is in de VS. Een enorme verrassing is dat niet. Milieunormen worden strenger en strenger en werkelijk alle automerken komen met plugin-hybrides en volledig elektrische auto’s. Ford is nu ook niet onbekend met (deels) elektrische aandrijflijnen. We kennen de Ford Focus Electric, C-Max Plug-in Hybrid en allicht ook de Transit Plug-in Hybrid. Allemaal auto’s die een marginale rol hebben gespeeld.

Dat gaat veranderen. Want Ford gaat behoorlijk wat geld steken in plugin-hybrides en elektrische auto’s, 11 miljard dollar (9 miljard euro) tot 2022. In totaal wil Ford 24 plugin-hybrides in het assortiment opnemen, en ook nog eens 16 volledig elektrische auto’s. Er wordt vol ingezet op (deels) elektrische aandrijflijnen. Alle mogelijke auto’s, van inconische auto’s tot meer gemiddelde auto’s worden geëlektrificeerd. Dat is volgens Ford de manier om elektrisch rijden tot een succes te maken.

Dat roept evenwel de vraag op wat voor aandrijving de Ford Mustang van de toekomst krijgt. Wordt viercilinder Ecoboost-motor vergezeld van een elektromotor?

Meer lezen over: , ,

Bron