De auto krijgt een groter accupakket, dus meer rijbereik. Dat is altijd goed.

We berichtten al eerder over de vernieuwde Nissan e-NV200. Deze bestelbus is in Nederland vrijwel zonder uitzondering voorzien van elektrische aandrijving. Bij het ontbreken van de toevoeging E in de naam, heeft deze besteller een verbrandingsmotor, doorgaans een diesel. Daar spreken we nu niet van. De volelektrische Nissan e-NV200 wordt spoedig voorzien van hetzelfde accupakket als de nieuwe Nissan Leaf. Dan gaat het dus om een accupakket met een capaciteit van 40 kWh.

Daarmee neemt het rijbereik met 60 % toe. Er komt 300 km worden afgelegd in stedelijk verkeer en 200 km in gecombineerde omstandigheden, volgens de nieuwe WLTP-verbruikstest. Snelladen is mogelijk met een CHAdeMO-aansluiting. Als bekend is de auto er als bestelbus en als personenuitvoering. De laatste wordt regelmatig als taxi ingezet, naar wens is de auto een zevenzitter. De eerste heeft een laadcapaciteit van twee europallets, en een laadvermogen van 701 kg.

De Nissan e-NV200 heeft een vermogen van 80 kW (109 pk) en een koppel van 254 Nm. De auto zal vanaf het voorjaar worden geleverd, bestellen is per ommegaande mogelijk.
Meer lezen over: , , ,

Bron