Deze nieuwe elektro-auto van Nissan heeft een range van meer dan 600 kilometer.

Er komen meer elektrische modellen bij Nissan. Een voorbode is deze IMx, die staat op Nissan’s nieuwe EV-platform, ontworpen voor maximale efficiency. De krachtige en stille aandrijflijn – met een gecombineerd vermogen van 320 kW en 700 Nm – staat garant voor uitstekende prestaties. Dankzij de nieuwe batterij met hoge energiedichtheid is een actieradius van meer dan 600 kilometer op een enkele acculading mogelijk.

Nissan ImX Concept

Het hart van alle technologische voorzieningen van de IMx is een toekomstige versie van ProPILOT, waarmee volledig autonoom rijden mogelijk is. Wanneer ProPILOT wordt geactiveerd, trekt het systeem automatisch het stuurwiel terug in het dashboard en gaan de stoelen uit hun vaste posities waardoor de bestuurder meer vrijheid krijgt en passagiers meer kunnen ontspannen en genieten van de reis. In de rijmodus Manual komt het stuurwiel terug en gaan de stoelen in de originele positie.

De IMx kan zich automatisch inparkeren op een locatie, waarna het voertuig zichzelf kan aansluiten op het lokale energienetwerk. De auto dient dan als ‘virtuele’ energiecentrale door energie terug te geven aan het stroomnet.

Nissan ImX Concept

 

Bron