e toekomst wordt gevormd door de jongeren van nu. Willen wij een duurzame wereld creëren, maar dan moeten wij de jeugd inspireren en motiveren om daar actief mee aan de slag te gaan. Eén van deze mogelijkheden is het Promotie Technologie Evenement (PET-event). De technologiebeurs is speciaal bedoeld voor kinderen van groep 7 en 8.

De beurs vond plaats op 14 juni 2018 in de vernieuwde sporthal De Beuk in Purmerend. Naast technologie bedrijven waren wij ook van de partij met een stand om de kinderen te inspireren voor duurzaamheid.

Inspireren voor de technische sector

Het doel van het PET-event is om kinderen te enthousiasmeren om aan de slag te gaan in de techniek. PET-event is een landelijk initiatief om de doorstroom naar technische opleiding te stimuleren. In de nieuwe sport De Beuk in Purmerend stonden meerdere bedrijven met stands om de kinderen te inspireren. Zo krijgen de jongeren een goed beeld van de diversiteit binnen de techniek sector.

 

Opgewekte kinderen

Enkele vrijwilligers van Opgewekt in Purmerend stonden met een stand tijdens het PET-event. De kinderen konden kennis maken met zonne-energie en zonnepanelen. Ook hadden wij de lampenkoffer meegenomen. Met de koffer konden wij de kinderen het verschil laten zien  tussen LED-lampen en gloeilampen . De kinderen toonden veel belangstelling en waren zeer geïnteresseerd waardoor er een prettige atmosfeer was.  De beleving door kinderen en leraren was zeer positief.  Een mooi geslaagd evenement dat resulteerde in opgewekte kinderen die graag aan de slag willen met duurzaamheid!