Verder dan je denkt? Dit zijn afstanden voor een touringcar en niet voor een lijnbus.

De Proterra Catalyst E2 kwam op de testbaan Navistar Proving Grounds in New Carlisle, Indiana (VS) liefst 1.772 km ver. Dat is 1.101 mijl. Dat lukt uiteraard alleen maar met een behoorlijk omvangrijk accupakket, van liefst 660 kWh. In de afgelopen jaren wist Proterra het record steeds verder aan te scherpen. Vorig jaar werd met een accucapaciteit van 440 kWh een afstand van 970 km (603 mijl) afgelegd.

Met het nieuwbakken record verbetert busfabrikant Proterra het bestaande afstandsrecord voor elektrische voertuigen met meer dan 100 kilometer. Het record stond al zes jaar op naam van de liefst zesenveertig keer lichtere, éénpersoons Schluckspecht-E. Het record van de bus toont dat er geen enkele reden tot twijfelen is dat ook voor elektrische bussen een belangrijke toekomst is weggelegd.

De Proterra E2 met dit enorme accupakket met een capaciteit van 660 kW is gewoon verkrijgbaar. Niettegenstaande een gewicht dat zonder twijfel nogal fors is en een prijsniveau dat zo mogelijk nog extremer is. Maar dan haal valt Zuid-Frankrijk probleemloos te halen, zolang er maar rustig gereden wordt.

Foto: Proterra Catalyst E2

bron