De nieuwe Leaf verkoopt een stuk beter dan de oude.

Elekrisch rijden is een stuk populairder geworden, dat is een ding dat zeker is en wordt gestaafd door de verkoopcijfers. In de eerste twee maanden dat de auto beschikbaar is, zijn er van de fonkelnieuwe Leaf al 3.500 verkocht in Europa. Het kostte de oer-Leaf een jaar om dat aantal te bereiken. Dat waren andere tijden, waarin het rijbereik beperkter was.

In Noorwegen is de verkoop als eerste van start gegaan. Daar zijn al 2.000 Leafs verkocht. Ook Nederland, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk behoren tot de landen waar de Leaf te bestellen is. Op de daadwerkelijke levering van de auto is het wachten tot 2018. Ook de Nissan Leaf Nismo is voorlopig nog niet op de weg te vinden. De verkopen zullen hoe dan ook aanwassen. Nissan wil tegen 2020 dat elektrische auto’s goed zijn voor 20 % van de verkopen.

Wereldwijd werden er al 9.000 Nissan Leafs verkocht. Dat is ruim boven de verwachtingen, volgens Asako Hoshino, Nissan vice-president en de hoogste man van het merk in Japan. Ondertussen stelt Nissan alvast een elektrische auto met een rijbereik van 600 km in het vooruitzicht, de Nissan IMx.