Onderzoekers van de Universiteit van Binghamton (New York) hebben een biologische zonnecel gemnaakt die een hogere vermogensdichtheid heeft dan welke zonnecel van zijn soort tot nu toe.

Gepolijste biologische zonnecellen (of micro-BSC’s) is een techniek lijkt op het natuurlijk ecosysteem van de aarde.

“Micro-BSC’s kunnen voortdurend elektriciteit genereren uit microbiĆ«le fotosynthetische en ademhalingsactiviteiten over dag-nachtcycli, waardoor een schone en hernieuwbare energiebron met zelfonderhoudend vermogen wordt aangeboden.
De belofte van deze technologie is echter nog niet omgezet in praktische toepassingen vanwege de relatief lage rendement en de huidige korte levensduur.”

Men heeft een biologische zonnecel gemaakt die een hoge opbrengst op lange termijn kan bereiken, die een praktische en duurzame bron voor lab-on-chip applicaties biedt. De bio-zonnecel produceerde voor de langste tijd de hoogste vermogensdichtheid onder alle bestaande bio-zonnecellen.

“Het apparaat zal biologische fotosynthese technologie vrijmaken van onderzoek en zijn potentieel bevorderen naar praktische en duurzame toepassingen.”

Bron