Een Carbon-ion cell; zo noemt het Britse bedrijf ZapGo de nieuwe batterij die het ontwikkeld heeft. Deze batterij, die de huidige lithium-ion batterij moet vervangen, bevat geen lithium of kobalt. Daardoor is de Carbon-ion cell volgens Zapgo goedkoper, veiliger en veel sneller op te laden.

Volgens het bedrijf bevat de Carbon-ion batterij geen brandbare onderdelen, waardoor deze veiliger te vervoeren is dan andere soorten batterijen. Door deze nieuwe techniek kan de batterij volgens ZapGo grotere hoeveelheden energie aan. Waar bijvoorbeeld de batterij van een Tesla model 3 een maximaal laadvermogen van 250 kilowatt heeft, is het laadvermogen van de Carbon-ion batterij volgens ZapGo 350 tot 1,500 kilowatt. Hierdoor kan de batterij volgens ZapGo tien keer zo snel opgeladen worden als een normale batterij bij de huidige snellaadpalen.

35 seconden

ZapGo past de nieuwe technologie momenteel al toe in een aantal producten. Zo heeft het bedrijf naar eigen zeggen een zelfrijdende auto met een Carbon-ion batterij ontwikkeld die in 35 seconden volledig kan opladen, een elektrische stofzuiger die binnen 20 seconden opgeladen moet zijn en een elektrische boor die dat binnen 15 seconden doet.

“Ons uiteindelijke doel is zorgen dat elektrische auto’s hetzelfde presteren als benzine- en dieselauto’s”, zegt Stephen Voller, CEO en oprichter van ZapGo. “Dat betekent dat je net zo snel moet kunnen laden als tanken, maar ook dat de showroomprijzen van elektrische auto’s hetzelfde zijn als van conventionele auto’s.” Naast elektrische auto’s richt ZapGo zich ook op het opladen van mobiele telefoons, dat volgens ZapGo in een paar seconden mogelijk zou moeten zijn.

Concurrentie

ZapGo is niet het enige bedrijf dat op zoek is naar nieuwe technieken die het opladen van batterijen sneller maken. Zo heeft BP de ambitie dat elektrische auto’s in 2021 binnen vijf minuten kunnen opladen. Hiervoor wil het bedrijf een batterij van het Israëlische bedrijf StoreDot inzetten. Deze heeft volgens de ontwerpers minder elektrische weerstand, waardoor de batterij bij dezelfde spanning een hogere stroomaanvoer aankan.

Dit artikel is geschreven door Albert Biondina. Het originele artikel is gepubliceerd op de website van duurzaambedrijfsleven.