Frans energiebedrijf Total zei donderdag dat het een actieve rol speelt in de verduurzamen van de Franse economie, met een nadruk op de zonne-markt.

Vergroten
Na een aanbesteding heeft Total ​​gezegd dat het samenwerkt met de agrarische dienstverlener Groupe Carré op 70 projecten voor zonne-energie installaties op gebouwen in Frankrijk. De gecombineerde capaciteit van alle toegekende projecten bedraagt ​​32 megawatt.

“We zien dakoplossingen die bijzonder geschikt zijn voor de ontwikkeling van zonne-energie in Frankrijk.”

Verschuiving
De beweging van Total is de 2e op de zonne-markt in minder dan een maand.
De Franse gigant heeft in september een investering van 284,7 miljoen dollar gedaan om een ​​indirecte 23 procent aandeel in het hernieuwbare energiebedrijf EREN RE te nemen. Totaal gezegd kan het uiteindelijk binnen de komende vijf jaar het bedrijf volledig overnemen.

Aandeel vergroten
Total zegt dat het beleid van EREN RE haar zou toelaten om zijn groei in zonne-energie te versnellen en een potentiële beweging in de windkrachtmarkt te ondersteunen. Het voorstel van september was in lijn met Total’s inspanningen om in vijf jaar 5 gigawatt van geïnstalleerde hernieuwbare energiecapaciteit te hebben.

Koolstofarm
Frankrijk heeft een van de minst koolstofarme elektriciteitssectoren in de Europese Unie. De Franse regering heeft tot dusver dit jaar een verbod op olie- en gasverkenning nodig en zei dat het de verkoop van nieuwe benzine- en dieselvoertuigen in 2040 zal afbouwen.

Bron