Foto van Rob Klaucke

Sporthal De Kraal in de Weidevenne heeft sinds april 2019 een dak met zonnepanelen. De sporthal met een herkenbaar en bijna volledig op het zuiden gericht dak biedt veel zonpotentie. Er zijn 364 zonnepanelen op het dak geplaatst. De levering van stroom is gestart op 1 mei 2019.

Grootste zonnepanelen project

Na Zon op Stadhuis Purmerend en Zon op Antoni Gaudì heeft Opgewekt in Purmerend in samenwerking met Zon op Purmerend ons derde  zonnepaneelproject in Purmerend gerealiseerd. Met 364 zonnepanelen is Zon op de Kraal het grootste project van Zon op Purmerend. Jaarlijks verwachten wij met dit project zo’n 45 ton CO2-uitstoot te besparen.

Wat doet de coöperatie met een certificaat?

Om deel te nemen aan een zonnepanelen project volgens het dient u certificaten te kopen. De prijs per certificaat voor het project De Kraal was €270,00 per certificaat. Eén certificaat op De Kraal staat gelijk aan 1 paneel.  Dat hebben we bij De Kraal zo gekozen. In de toekomst zouden we hier ook van af kunnen wijken door bijvoorbeeld de certificaatprijs lager te maken.

Stroom opwekken door zonnepanelen is niet alleen goed voor het milieu, maar geeft ook een goed rendement. Zoals wij eerder hebben geschreven biedt deelname aan onze projecten vele voordelen. Bent u nieuwsgierig en wilt u deelnemen aan een volgend project? U kunt zich inschrijven via onderstaande knop*.

Wils u wat meer informatie over het project De Kraal? Lees dan het  informatie memorandum voor de volledige informatie.

Op het persmoment op 22 mei is het project officieel geopend. Hier waren als belangrijkste personen aanwezig:

  • de wethouder Duurzaamheid – Paul van Meekeren,
  • de directeur van SPURD – Jancor de Boer,
  • de projectleider vanuit Opgewekt in Purmerend en Zon op Purmerend – Gertjan van Keulen.

Dak van sporthal De Kraal

Multifunctionele Sporthal

klik om de locatie uit te vergroten

Sporthal De Kraal in de Weidevenne is een grote multifunctionele sporthal aan de Zambezilaan in de Weidevenne. De Kraal is o.a. de thuisbasis van basketbalvereniging Early Birds en wordt regelmatig gebruikt door SPURD.  Een multifunctionele sporthal waar vele soorten sporten beoefend kunnen worden zoals korfbal, voetbal, handbal en zaalvoetbal. Naast het faciliteren van sportieve activiteiten wordt de Sporthal dus ook binnenkort gebruikt als leverancier van zonnestroom.

Zon op De Kraal is een samenwerking tussen de Gemeente Purmerend, Spurd, coöperatie Zon op Purmerend en Opgewekt in Purmerend. Het project wordt begeleid door Gertjan van Keulen en Wim Wilschut, beide actief voor Opgewekt in Purmerend.

Coöperatie Zon op Nederland is één van onze samenwerkingspartners en werkt samen met vele zonnepanelenprojecten in Nederland.

Als u zich alvast wilt inschrijven voor een volgend project van Zon op Purmerend, dan loopt dat via Zon op Nederland kunt u hier inschrijven.