Terugblik op een geslaagde dag:

Het was een prachtige dag op zondag 01 juni 2014.  Mooi weer en een heel interessant aanbod aan elektrische en hybride voertuigen. Er was zelfs een absolute primeur voor Nederland te bewonderen! De Nissan e-NV200 kwam vers van de douane controle naar Purmerend gereden. De elektrische auto’s en motoren trokken veel aandacht en er zijn de nodige proefritten gemaakt. Maar ook de scooters en elektrische vouwfietsen lagen goed in de interesse. De aanbieders van de garagedeuren en de zonnepanelen hebben een mooi aantal afspraken kunnen maken met geïnteresseerde bezoekers. Opgewekt in Purmerend hoopt natuurlijk dat al deze afspraken ook tot opdracht leiden, want daarmee worden dan weer daadwerkelijke duurzame stappen gezet!

Helaas kwam de NL|mobility Roadshow ondanks gemaakte afspraken niet opdagen. Een domper voor een aantal bezoekers die toch aangetrokken waren door de aankondigingen in de krant. Maar zoals Cruyff ooit zei: “ieder nadeel heb ze voordeel”, dus alle exposanten van Opgewekt in Purmerend hebben extra groot uit kunnen pakken.

Op maandag stond er een erg leuk artikel over het Duurzaam Vervoer Evenement in het Noord Hollands Dagblad!

2014-06-02 nhd Opgewekt in Purmerend

 


 Foto’s:

Duurzaam vervoer evenement 01 Duurzaam vervoer evenement 02 Duurzaam vervoer evenement 03 Duurzaam vervoer evenement 04 Duurzaam vervoer evenement 05 Duurzaam vervoer evenement 06 Duurzaam vervoer evenement 07 Duurzaam vervoer evenement 08 Duurzaam vervoer evenement 09


 Exposanten:

Autobedrijf Lanting. Benzine wordt steeds duurder. Elektrisch rijden steeds goedkoper. Autobedrijf Lanting presenteert graag de prachtige Nissan Leaf. Maar nog veel bijzonderder is de volledig elektrische Nissan e-NV200, een absolute primeur voor Nederland!

Autobedrijf Van der Linden van Sprankhuizen. De Opel Ampera. Een stoere en snelle Plug-in hybride auto, gepresenteerd door Van der Linden van Sprankhuizen. Ervaar op 1 juni de kracht en de pracht van deze auto.

Autobedrijf Louwman. Misschien wel de meest bekende hybride auto, de Toyota Prius. Als voorloper in de markt hebben ze de meeste ervaring bij Toyota als het om hybride rijden gaat. Op 1 juni presenteert Louwman de allernieuwste Toyota Plug-in hybride. Autobedrijf Van Zwienen. Peugeot heeft weliswaar nog geen plug-in auto’s maar met de prachtige 3008 en 5008 hybride zijn ze goed op de duurzame weg! Autobedrijf Ton van Kuyk. Ook Volvo is erg goed bezig op het gebied van duurzaam vervoer. Met de V60 Plug-in Hybride wordt ook het luxe rijden verduurzaamd.

Bough Bikes. Speciaal voor dit evenement stelt Bough Bikes een houten fiets ter beschikking voor proefritten! Benieuwd naar hoe het rijdt? U weet ons te vinden!

Greeny Bros. Als u elektrisch rijdt wilt u dit natuurlijk het liefst ook zelf opwekken. Bij Greeny Bros kunt u terecht voor zonnepanelen, maar ook zeker voor elektrische scooters en allerlei duurzame gadets en LED verlichting.

Hartman Garagedeuren. Hartman Garagedeuren heeft alle soorten en maten garagedeuren in de aanbieding. Daar horen ook superzuinige aandrijfmotoren en garagedeuren op zonne energie bij!

Motoport Amsterdam. Zelfs voor motorrijders wordt elektrisch rijden interessant. Motoport Amsterdam presenteert de elektrische motoren van Zero Motorcycles en daarnaast ook elektrische scooters. Muisstil, supersterk en nooit meer last van files.

Sunforce. Sunforce heeft alle kennis en kunde in huis voor goed advies over zonnepanelen. Maar dat niet alleen, ze zijn ook specialist op het gebied van laadvoorzieningen voor elektrisch rijden.

Ronald Schot. Bent u op zoek naar een gewone of een elektrische fiets? Bij Ronald Schot bent u dan aan het juiste adres!

Vandebron. Als je elektrisch rijdt wil je deze energie natuurlijk ook zelf opwekken of in ieder geval duurzame energie inkopen. Via Vandebron kan je nu direct bij de bron duurzame energie inkopen.

Opgewekt in Purmerend. Organisator van het Duurzaam Vervoer Evenement en accelerator van duurzaamheid in Purmerend. Wij zijn een coöperatie van en voor Purmerenders. Samen maken we de stad voor iedereen beter leefbaar en beter voor de portemonnee. Staat u achter onze activiteiten en initiatieven zoals deze markt? Wordt dan direct lid!


logo MRA-elektrischRGB-kleinDit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door MRA-elektrischGoed nieuws voor iedereen die erover denkt om elektrisch te gaan rijden. Elektrische auto’s hebben de toekomst: ze zijn schoon, stil en zuinig en dragen bij aan een gezondere lucht. Overstappen naar een elektrische auto wordt bovendien steeds aantrekkelijker met de komst van steeds meer goede en betaalbare elektrische auto’s en financiële voordelen. In Nederland rijden inmiddels 35.000 elektrische auto’s rond en zijn er meer dan 5.000 openbar oplaadpalen en snelladers waar elektrische auto’s kunnen laden.  Ook in Purmerend komen steeds meer openbare oplaadpunten waardoor het voor iedereen, die niet thuis kan laden, ook makkelijk wordt om elektrisch te rijden. Iedereen met een elektrische auto kan van deze oplaadpunten gebruik maken en ‘groene’ stroom tanken. Meer weten? Kom naar de Heilige Koemarkt in Purmerend op zondag 1 juni en maak kennis met elektrisch vervoer.  Of kijk op www.mrae.nl of info@mrae.nl MRA-E is een samenwerkingsverband van overheden in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. MRA-E  realiseert een netwerk van openbare oplaadpunten voor gemeenten en stimuleert het gebruik van elektrische auto’s. Dat is niet alleen goed voor de luchtkwaliteit in gemeenten, maar ook voor de economie.