Blauwe Economie, blauw naar de kleur van onze planeet zelf, is voor mensen de enige duurzame overlevingsstrategie. Biologische kringlopen en menselijk vernuft geven ons energie zonder verdere roofbouw op onze aarde. Generaties kunnen voldoende water, voedsel en energie eerlijk delen met herstel van de huidige ecologische footprint.

Op 10 mei werd in de Purmaryn een symposium  Blauwe Economie gehouden.

“Blauw” naar de kleur van onze planeet zelf. Dit houdt in biologische kringlopen en menselijk vernuft, die ons energie geven zonder het plegen van verdere roofbouw op onze aarde, want generaties kunnen voldoende water, voedsel en energie delen met herstel van de huidige ecologische footprint’, aldus de organisatie.

Op het programma staan Gunter Pauli, hoogleraar, ondernemer en lid van de Club van Rome, Koert van Mensvoort, ontwerper, filosoof en wetenschapper en Roel Bol, oud-directeur Kennis en Innovatie ministerie van Economische Zaken) Zij ondersteunen  deze optimistische visie. Zij leggen ons uit dat kennis van natuurkunde en biologie samen met creativiteit en verbeeldingskracht ons leiden naar de nodige vernieuwing..

Het evenement wordt georganiseerd door de regionale Rotary en hun gasten en genodigden. Maar ook buiten de Purmaryn is er genoeg te zien, er staat een Nano bus (universiteit Delft) en er zijn diverse andere kramen,  o.a. ook een zonnepanelen leverancier terwijl ook Opgewekt in Purmerend aanwezig zal zijn.

Zie ook: http://www.rotary.nl/d1580/activiteiten/discon/

blauwe economie